1 Spoel het witloof. Snij het in de lengte in kwartjes. Verwijder de bittere stukjes onderaan.
2 Bak het witloof kort aan op een hevig vuur, in de helft van de boter. Blus met wat water. Temper het vuur en laat het verder beetgaar stoven.
3 Laat het witloof goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de boter smelten. Leg bakpapier in een bakvorm van 23 cm diameter. Bestrijk het met gesmolten boter en strooi er de suiker en salie op.
4 Leg de witloofkwartjes in stervorm op het papier. Leg de kaas tussen het witloof. Dek af met brickdeeg. Zorg ervoor dat de vulling helemaal bedekt is.
5 Bestrijk het deegdeksel met de rest van de gesmolten boter. Bak 15 minuten in de oven.
6 Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm en haal voorzichtig het bakpapier weg.
7 Serveer warm of lauw, met een frisse, groene salade.
Witlooftatin met geitenkaas is een recept van Libelle Lekker