1 Laat de boter in een pan smelten. Roer de bloem met het mineraalwater en wat melk tot een glad beslagje. Voeg de eieren, het zout en de 50 g boter toe. Giet de resterende melk er in een straaltje bij, zonder dat het beslag te lopend wordt.
2 Laat het beslag zo’n 30 minuten rusten. Laat een beetje boter smelten in een pan met antiaanbaklaag. Giet met een kleine pollepel een beetje beslag in de hete pan en verdeel het beslag gelijkmatig.
3 Verwarm de oven voor op 80° C. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is en de randjes loslaten.
4 Laat de pannenkoek uit de pan glijden en hou hem warm in de oven. Snij de bananen in plakjes en besprenkel met citroensap. Verhit 2 el boter in een pan en bak de plakjes banaan kort aan. Voeg de honing toe en meng voorzichtig.
5 Leg op elk bord twee pannenkoeken. Lepel op een helft de plakjes banaan en vouw toe.
6 Smelt de chocolade en 1 el boter boven een warmwaterbad. Doe de gesmolten chocolade in een diepvrieszakje waarvan je een hoekje hebt afgeknipt. Versier de gevulde pannenkoeken met fijne streepjes chocolade.
Pannenkoeken met banaan en chocola is een recept van Libelle Lekker