Gehaktballetjes in citroensaus

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150° C.
  • 2 Meng het gehakt met het brood, knoflook, bladpeterselie, munt, paprikapoeder, zout, peper en eieren. Rol er kleine balletjes van en leg ze in een ovenschaal.
  • 3 Vermeng de tomaten met de citroenschil, citroensap, zout, peper en 1 el tijm voor de citroensaus en roer glad. Giet de saus over de gehaktballetjes en zet afgedekt 3 uur in de oven. Doe er eventueel een extra scheutje water bij als de balletjes te droog worden.
  • 4 Kook intussen de witte bonen in 2 uur zachtjes beetgaar in ruim water met een snuifje zout. Voeg er het spek en 4 el tijm aan toe en laat nog 30 minuten sudderen. Serveer de balletjes op de bonen. Werk af met een takje tijm.

Gehaktballetjes in citroensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met citroensaus
Bekijk recept
Romige citroenspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept