Chocolademoelleux met vanille-ijs

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Maak eerst de vulling. Verwarm de room met de melk en smelt er 30 g suiker in. Smelt 30 g boter en 105 g chocolade au bainmarie. Roer er het roommengsel door, tot het een gladde massa is. Bestuif een ijsblokjesvorm met cacaopoeder en verdeel er de chocolademassa over. Laat 1 uur opstijven (zet eventueel in de diepvriezer).
  • 3 Maak het beslag voor de moelleux. Klop de eieren met de eidooier en 60 g fijne suiker tot een dikke witte massa (minstens 5 minuten met de mixer). Smelt 125 g boter met 125 g bittere chocolade au bain-marie. Roer er voorzichtig het eimengsel door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel die er voorzichtig door. Doe het beslag in een spuitzak.
  • 4 Bestrijk eenpersoonsvormpjes (liefst van silicone) met wat boter en bestuif met wat bloem. Spuit een laagje beslag over de bodem van de vormpjes. Leg in elke vorm 1 blokje van de chocoladevulling en spuit de rest van het moelleuxbeslag erover en eromheen.
  • 5 Bak de moelleux 8 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi gesloten is. Haal ze uit de oven en wacht 2 minuten voor je ze ontvormt. Serveer met een bolletje ijs.

Chocolademoelleux met vanille-ijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademoelleux zonder bloem
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, sorbet van amandelmelk, speculooscrumble en groene appel
Nagerecht
Bekijk recept
Zachte chocolademoelleux
30 min Nagerecht
Bekijk recept