Appelslaatje met witloof en walnoten

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe er de helft van de noten bij. Laat ze karamelliseren tot ze goudbruin zijn. Verdeel de gekaramelliseerde noten over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen.
  • 2 Spoel het witloof en haal de blaadjes los. Snij de appelen en peren in dunne partjes. Verdeel alles over vier borden.
  • 3 Verkruimel de kaas en verbrokkel de gekaramelliseerde noten. Verdeel ze, met de rest van de noten, over de borden.
  • 4 Roer de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Werk er de bordjes mee af en serveer meteen.

Appelslaatje met witloof en walnoten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm met venkel-appelslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperig appelslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-appelslaatje met gemarineerde zalm
50 min Voorgerecht
Bekijk recept