1 Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon. Spoel nog twee keer in koud water. Verwijder de schelpen die kapot zijn.
2 Breng de wijn in een ruime pan aan de kook en doe er de mosselen bij. Laat 6 minuten koken, tot alle schelpen open zijn. Giet af.
3 Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn. Spoel de courgettes en snij in dunne plakjes.
4 Stoof de aardappel, sjalot en knoflook in hete olie glazig. Overgiet met de bouillon. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen.
5 Voeg er de plakjes courgette en de kerstomaatjes aan toe en laat nog 5 à 10 minuten koken. Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de soep, laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geroosterd brood.
Aardappelsoep met mosselen is een recept van Libelle Lekker