Preitaartjes met cantharellen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot fijn, hak de bladpeterselie en snij de bieslook in ringetjes.
  • 2 Bekleed 4 individuele taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork en zet in de koelkast tot gebruik.
  • 3 Snij de prei in ringen en stoof ze in 20 g boter.
  • 4 Bak de cantharellen 5 minuten in 1 el olie. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.
  • 5 Bak het spek knapperig en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout.
  • 6 Verdeel de prei en het spek over de taartbodempjes. Overgiet met de eieren en bestrooi met parmezaan. Zet de taartjes 20 minuten in de oven.
  • 7 Verdeel er de cantharellen over en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met een salade.

Preitaartjes met cantharellen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Kleine preitaartjes met kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaartje met mascarpone en olijven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartjes met bospaddenstoelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme Preitaartjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept