Zoek
Preitaartjes met cantharellen
4
45 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
100 g spekreepjes
200 g cantharellen
1 prei (dikke)
1 sjalot (gesnipperd)
1 el bladpeterselie
1 el bieslook (in ringetjes)
3 eieren
3 dl room
parmezaan
olie
boter
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180° C.Snipper de sjalot fijn, hak de bladpeterselie en snij de bieslook in ringetjes.
2
Bekleed 4 individuele taartvormpjes met bladerdeeg. Prik de bodem een paar keer in met een vork en zet in de koelkast tot gebruik.
3
Snij de prei in ringen en stoof ze in 20 g boter.
4
Bak de cantharellen 5 minuten in 1 el olie. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.
5
Bak het spek knapperig en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout.
6
Verdeel de prei en het spek over de taartbodempjes. Overgiet met de eieren en bestrooi met parmezaan. Zet de taartjes 20 minuten in de oven.
7
Verdeel er de cantharellen over en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met een salade.
Preitaartjes met cantharellen is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Kleine preitaartjes met kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preitaartje met mascarpone en olijven
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Preitaartjes met bospaddenstoelen
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme Preitaartjes
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept