1 Verwarm de oven voor op 180° C. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olijfolie. Neem het uit de pan, bestrijk het met mosterd en leg het in een ovenschaal.
2 Meng de sinaasappelschil, de pijnboompitten, de tijm en de peterselie. Bedek er het vlees mee. Zet 30 tot 35 minuten in de oven.
3 Snipper de knoflook en fruit in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en -puree toe en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met honing, citroensap en zout. Hou warm.
4 Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Bereid ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Serveer de gnocchi, de tomatensaus en het vlees. Bestrooi met vers gemalen peper.
Varkensfilet met gnocchi is een recept van Libelle Lekker