1 Doe de kipvleugeltjes met de plakjes citroen in een kom, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast.
2 Snij het wit van de preien in stukken van 4 cm. Blancheer ze 3 à 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in lichtgezouten kokend water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Haal ze door olijfolie.
3 Pel en hak de sjalot. Stoof ’m glazig in boter, blus met Noilly Prat en laat droogkoken. Overgiet met de wijn, doe er het kruidentuiltje bij en laat tot de helft inkoken.
4 Overgiet met kippenbouillon en laat opnieuw tot de helft inkoken. Doe er de room bij en roer er vervolgens de parmezaan door.
5 Gril de kipvleugeltjes en stukken prei op de barbecue. Mix de parmezaanjus nog eens goed door en serveer bij de kip en de prei.
Kipvleugeltjes met parmezaanjus is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen