Eend met grapefruit

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil twee grapefruits. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Pers de derde grapefruit uit.
  • 2 Maak kruislings insnijdingen in het vel van de eendenfilets. Bak ze 5 minuten op hun velkant in een hete pan met antiaanbaklaag. Keer ze om en laat ze nog 4 tot 5 minuten bakken. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Giet het grootste deel van het eendenvet uit de pan. Bak in dezelfde pan, in een beetje eendenvet en samen met enkele takjes tijm, de grapefruitpartjes een halve minuut aan elke kant.
  • 4 Snij het vlees in plakjes. Verdeel vlees en partjes fruit over voorverwarmde borden.
  • 5 Schenk het grapefruitsap en de cognac in de braadpan. Laat een halve minuut doorkoken (om de alcohol te neutraliseren). Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter en kruid ze naar smaak bij.
  • 6 Lepel de hete saus over het vlees. Werk af met een takje tijm. Serveer met rijst.

Eend met grapefruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept