1 Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen huishoudfolie. Sla ze goed plat met een houten plankje of rol ze plat met een deegrol. Kruid ze met peper en zout. Bestuif ze met bloem.
2 Laat de mozzarellabolletjes uitlekken, snij ze in plakjes. Spoel de tomaten, wrijf ze goed droog, snij ze ook in plakjes.
3 Spoel de spinazie en laat de groente slinken in het aanhangende water, in wat boter of olie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
4 Bak de kalkoenlapjes 3 minuten aan elke kant, in een braadpan in boter of olie. Leg ze naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. Leg op elk lapje een portie spinazie en plakjes tomaat en mozzarella. Kruid de kaas met wat paprikapoeder.
5 Zet de schaal 5 minuten onder de hete grill. Serveer met frietjes en een frisse groene salade.
Kalkoenschnitzel met spinazie is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)