Mosselen met witte wijn en kerrie

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de mosselen goed schoon. Doe ze met de wijn in een grote kookpan en kruid ze met peper uit de molen.
  • 2 Breng op een hevig vuur aan de kook en laat 5 minuten koken. Schud om en laat nog 3 minuten koken.
  • 3 Giet de mosselen in een zeef. Vang het kookvocht op. Meet het af en leng het aan met groentebouillon tot de totale hoeveelheid 1 liter is.
  • 4 Fruit de sjalotjes glazig in een likje olie. Strooi er het kerriepoeder bij en roerbak tot de aroma’s vrijkomen. Strooi er de bloem bij. Leng aan met het kookvocht en de bouillon en roer mooi glad. Laat 5 minuten zacht doorkoken, blijf roeren.
  • 5 Werk af met de room en breng op smaak met dille, peper en zout. Doe de mosselen weer bij de soep. Laat nog 1 minuut goed doorwarmen. Serveer met stokbrood.

Mosselen met witte wijn en kerrie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept