1 Verwarm de oven voor op 200° C.Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op een zacht vuur. Snij ze in dunne plakjes.
2 Spoel de spinazie. Roerbak de groente in een likje olijfolie, tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid ze met nootmuskaat. Laat ze uitlekken in een vergiet.
3 Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in fijne plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur, tot al het water verdampt is. Kruid met peper en vermeng met de gepelde en geplette knoflook.
4 Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
5 Vet een vierkant bakblik in met olijfolie. Vul het met laagjes aardappelplakjes, champignons en spinazie. Schenk er de eieren bij. Dek af met aluminiumfolie. Zet het bakblik 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)