Wortel-gembersoep

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en rasp de gember. Schil de uien en snij ze in grove stukken. Schraap de wortels en snij ze in schijfjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper fijn.
  • 2 Verhit de olijfolie in een pan en bak er de uien en de knoflook glazig in. Doe er de wortels en de hember bij en stoof even mee. Giet er 1 l water bij. Doe het bouillonblokje, het laurierblad, wat tijm en komijn in de pan. Kruid met peper en zout.
  • 3 Breng de soep aan de kook en laat zacht koken tot de wortelen gaar zijn.
  • 4 Mix de gare groenten, proef en kruid bij met kerriepoeder.
  • 5 Snij de geitenkaas in plakjes. Schep in elke kom wat soep en werk af met geitenkaas en koriander.

Wortel-gembersoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien-gembersoep met munt
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortel-gembersoep Met Limoen En Clementine
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kip-gembersoep
30-60 min -
Bekijk recept
Wortel-gembersoep
0 min
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept