Maissoep met tomaat

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de uien en het teentje knoflook. Pel en ontpit de tomaten. Snij de helft in kleine blokjes en zet die opzij voor de afwerking.
  • 2 Stoof de ui en de knoflook in een grote pan met de maïsolie. Voeg er na 2 minuten de tomaten aan toe en laat 5 minuten zachtjes verder stoven.
  • 3 Hou een kopje maïs apart. Voeg de bouillon en de rest van de maïs toe aan de soep en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Mix de soep en wrijf ze met een pollepel door een fijne zeef.
  • 4 Doe er de room bij en breng de soep nog even aan de kook. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de blokjes tomaat, enkele maïskorrels en gehakte peterselie. Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je ze nog wat aanlengen met kippenbouillon.

Maissoep met tomaat is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse maissoep met gele biet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy maissoep met kidneybonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-maissoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept