Zoek
Winterse bonensoep
8
50 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g gehakt
500 g aardappelen (in blokjes)
500 g wortelen (in blokjes)
250 g boterrapen (in blokjes)
2 preien (in ringen)
4 uien (gesnipperd)
0.25 savooikool (in reepjes)
300 g spruitjes
250 g witte bonen (uit blik)
2 takjes tijm
3 blaadjes laurier
3 l runderbouillon
boter
peper
zout
Bereiding
1
Maak de groenten schoon. Snij de aardappelen, wortelen en raapjes in blokjes. Snij de prei in ringen, de kool in reepjes. Snipper de uien.
2
Stoof de ui en prei glazig in boter. Doe er de aardappelen, raapjes, wortelen, spruitjes en savooikool bij en stoof ze even mee.
3
Overgiet de groenten met de bouillon en doe er de tijm en laurier bij. Laat alles 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
4
Rol balletjes van het gehakt en doe ze samen met de bonen bij de soep. Laat nog enkele minuten meekoken.
Winterse bonensoep is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Bruinebonensoep
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Winterse paella met rookworst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept