1 Snij de paddenstoelen in stukjes. Hak de sjalotten, het chilipepertje, de olijven en de oregano fijn. Pers de knoflook.
2 Bak de kipfilets goudbruin in olijfolie. Wikkel ze in aluminiumfolie en hou warm in de oven op 80° C.
3 Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Bak het spek krokant. Voeg er de ui, knoflook, paddenstoelen, tijm, laurier en chilipeper aan toe. Stoof even en doe er dan de olijven, tomatenpassata en oregano bij.
5 Breng de saus aan de kook en laat afgedekt 15 à 20 minuten sudderen (voeg indien nodig wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
6 Schep de pasta in de borden en meng ze door de saus. Snij de kip in plakjes en leg ze erbij. Verdeel er de saus over en bestrooi met parmezaan.
Kip cacciatore met pasta is een recept van Libelle Lekker