Zeeduivel met pesto in een spekjasje

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de zeeduivelfilets en dep ze droog.
  • 2 Spoel voor de pesto de waterkers en de salie, schud goed droog. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof, laat even afkoelen.
  • 3 Pureer de pijnboompitten glad in de keukenmachine samen met het gepelde knoflookteentje, de waterkers, de salie en de parmezaan. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met een snuifje zout.
  • 4 Bestrijk één zeeduivelfilet met de pesto en leg er de tweede filet bovenop. Kruid met vers gemalen peper.
  • 5 Leg de plakjes spek dicht naast elkaar op het werkvlak zodat ze lichtjes overlappen. Wikkel de zeeduivel in het spek.
  • 6 Leg de met spek omwikkelde vis op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met olijfolie. Schuif de vis 15 minuten in de oven. Snij hem voor het serveren in mooie plakken. Lekker met een slaatje en aardappelpuree of een kom wilde rijst.

Zeeduivel met pesto in een spekjasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis in een spekjasje
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse lamsfilet in een spekjasje
0 min
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept