1 Verwarm de oven voor op 200° C. Ontpit de Spaanse pepers en snij ze in lange reepjes. Snij het zachte deel van de citroengras in lange reepjes, de limoenblaadjes in dunne reepjes, de lente-uitjes in ringetjes. Rasp de gember.
2 Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker en de gember. Laat tot de helft inkoken. Voeg 1 el olijfolie toe en laat nog even inkoken.
3 Knip 4 vierkanten van 30 cm x 30 cm uit een vel bakpapier. Verwarm de resterende olijfolie in een pan. Bruin de kiplapjes heel kort aan beide kanten. Bestrijk de lapjes met de sinaasappelolie.
4 Verdeel de reepjes Spaanse peper, het Thaise citroengras, de limoenblaadjes, de Chinese kool en de lente-ui over de vellen bakpapier. Leg de kiplapjes op de groenten.
5 Meng de overblijvende sinaasappelolie met de sojasaus en de vissaus. Verdeel het vocht over de kip. Sluit de papillot door de uiteinden dicht te draaien als een bonbon en bind vast met keukengaren.
6 Zet de papillotten op een bakplaat. Laat 15 minuten garen in de oven.
7 Leg op elk bord een kippapillot. Open ze en garneer met de korianderblaadjes. Lekker met gestoomde rijst.
Papillot van kipfilet met Thais citroengras is een recept van Libelle Lekker