Gegratineerde penne met tomatensaus

6
55 min
Hoofdgerecht
5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit er de gesnipperde ui en knoflook in. Voeg er de gepelde tomaten aan toe (mét het sap) en druk de tomaten met een houten lepel in stukjes. Voeg er de passata, de tomatenpuree, de rode wijn, de suiker en de oregano aan toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen, roer geregeld. Doe er aan het eind van de kooktijd de zongedroogde tomaatjes en basilicum bij.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.Kook de pasta beetgaar. Doe in een grote kom en meng met de helft van de saus. Schep goed om. Doe alles over in een ingevette ovenschaal en overgiet met de rest van de saus. Meg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met geraspte pecorino.
  • 3 Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Gegratineerde penne met tomatensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept