1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit er de gesnipperde ui en knoflook in. Voeg er de gepelde tomaten aan toe (mét het sap) en druk de tomaten met een houten lepel in stukjes. Voeg er de passata, de tomatenpuree, de rode wijn, de suiker en de oregano aan toe. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen, roer geregeld. Doe er aan het eind van de kooktijd de zongedroogde tomaatjes en basilicum bij.
2 Verwarm de oven voor op 200° C.Kook de pasta beetgaar. Doe in een grote kom en meng met de helft van de saus. Schep goed om. Doe alles over in een ingevette ovenschaal en overgiet met de rest van de saus. Meg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met geraspte pecorino.
3 Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Gegratineerde penne met tomatensaus is een recept van Libelle Lekker