1 Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel de ui en snij hem in grote stukken. Spoel de prei en snij alleen het witte gedeelte in ringen.
2 Stoof de ui, de wortelen, de prei en de risottorijst met de boter in een pan. Voeg er de warme bouillon en het kruidenboeketje aan toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
3 Verwijder het kruidenboeketje en mix de soep met een staafmixer. Kruid met kurkuma, witte peper en zout. Laat de soep nog even koken op een heel zacht vuurtje. Mix ze nogmaals goed.
4 Laat het krabvlees uitlekken en snij het fijn. Meng met het limoensap. Klop de room stijf. Meng het krabvlees met de room.
5 Verdeel de soep over glazen en werk af met een dot van de room en geraspte limoenschil.
Wortelsoep met krab-limoenroom is een recept van Libelle Lekker