Wortelsoep met krab-limoenroom

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel de ui en snij hem in grote stukken. Spoel de prei en snij alleen het witte gedeelte in ringen.
  • 2 Stoof de ui, de wortelen, de prei en de risottorijst met de boter in een pan. Voeg er de warme bouillon en het kruidenboeketje aan toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • 3 Verwijder het kruidenboeketje en mix de soep met een staafmixer. Kruid met kurkuma, witte peper en zout. Laat de soep nog even koken op een heel zacht vuurtje. Mix ze nogmaals goed.
  • 4 Laat het krabvlees uitlekken en snij het fijn. Meng met het limoensap. Klop de room stijf. Meng het krabvlees met de room.
  • 5 Verdeel de soep over glazen en werk af met een dot van de room en geraspte limoenschil.

Wortelsoep met krab-limoenroom is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Exotische vruchtensalade met limoenroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse limoenroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept