Kip met citrus en ovenaardappeltjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de kippenbouten in een ondiepe schaal. Hak 2 tenen knoflook fijn en meng 'm met 4 el olijfolie, gember, paprika, cayenne, kurkuma, honing, citroensap en peper. Overgiet de kip met deze marinade en laat een nachtje marineren in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 3 Schil de aardappelen en snij ze in partjes. Pel knoflook, pel en halveer de sjalotten. Hak de chilipepertjes fijn.
  • 4 Snij de citroen en de sinaasappel in plakken en leg ze in een lichtjes ingevette ovenschaal. Leg daarop de aardappelen, knoflook en sjalotten, bestrooi met wat zout en bedruppel met olijfolie.
  • 5 Leg de kip op de aardappelen, kruid ze met zout en bak 50 minuten in de oven? Draai halverwege de gaartijd om en schep ook de aardappeltjes eens om. Serveer de kip met de aardappeltjes en het citrusgarnituur.

Kip met citrus en ovenaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenaardappeltjes met gepaneerde vis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met ovenaardappeltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip met ovenaardappeltjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaals Gebraad Met Ovenaardappeltjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept