Gevulde aardappel met spekjes en dille-vinaigrette

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Aardappelen poffen doe je zo. Borstel de ongeschilde aardappelen goed schoon en prik ze met een vork aan alle kanten in. Zo voorkom je dat de schil tijdens het bakken barst. Bestrijk de aardappelen met wat gesmolten boter of zonnebloemolie. Leg ze op een bakplaat en laat ze in 60 à 75 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen) gaar worden in de oven.
  • 3 Meng voor de vinaigrette de room met het citroensap en de gehakte dille. Breng op smaak met een scheutje schnaps of jenever, peper en zout. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe.
  • 4 Spoel de rucola en zwier 'm droog. Bak de spekjes - enkele minuten voor het einde van de gaartijd van de aardappelen - krokant in een pan met antiaanbaklaag.
  • 5 Verdeel de sla over 4 borden. Leg op elk bord een gepofte aardappel, verdeel er de spekjes over en werk af met de dille-vinaigrette.

Gevulde aardappel met spekjes en dille-vinaigrette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept