Falafel met yoghurtdip

20
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en de halve chilipeper fijn. Pers de knoflook. Klop het ei los. Snipper de bladpeterselie en hak de koriander. Schil en rasp het stuk komkommer.
  • 2 Meng de yoghurt, de komkommer, 1 teentje knoflook, 1 kl citroensap, dille en olijfolie voor de yoghurtdipsaus. Kruid met peper en zout. Zet koel weg.
  • 3 Laat de kikkererwten uitlekken. Prak ze fijn met een vork (niet in de blender, zo verliezen ze hun textuur).
  • 4 Meng ze met het ei, de ui, de knoflook, het broodkruim en het bakpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Doe er dan ook de overige ingrediënten bij en kneed tot een stevig geheel.
  • 5 Rol balletjes van het deeg en bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter. Serveer de falafel met de yoghurtdip en een gemengde salade.

Falafel met yoghurtdip is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentespiesjes met yoghurtdip
10 min
Bekijk recept
Worteltjes met snelle yoghurtdip
5 min Snack
Bekijk recept
Flatbreads met yoghurtdip
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje falafel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept