Zoek
Luikse balletjes
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g gemengd gehakt
4 sneetjes wit brood
100 ml melk
3 kl Luikse siroop
8 el water
100 g rozijnen
1 sjalot (gesnipperd)
1 ui (gesnipperd)
2 eieren (losgeklopt)
1 kl bonenkruid
0.5 kl tijm
nootmuskaat
0.5 el bonenkruid
olie
peper
Bereiding
1
Week het brood in de melk, knijp het uit en meng het met het gehakt, de sjalot, de eieren, het bonenkruid, de tijm en een flink snuifje nootmuskaat.
2
Rol balletjes van het gehakt en bak ze heel zachtjes goudbruin in olie. Schud regelmatig met de pan, zodat ze hun mooi ronde vorm behouden.
3
Fruit de ui in wat olie. Doe er de siroop, de rozijnen, het bonenkruid en het water bij. Laat zachtjes verwarmen.
4
Doe de balletjes bij de saus en laat nog even sudderen. Serveer met dikke frietjes, het liefst zelfgemaakte.
Luikse balletjes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept