Rijstpap met ei

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk samen met de room aan de kook. Roer er de saffraan en de rijst door, en breng opnieuw aan de kook.
  • 2 Halveer de vanillestokjes in de lengte. Doe ze erbij, samen met de kaneel en steranijs. Laat 40 minuten zacht garen.
  • 3 Neem de pan van het vuur en roer er de suiker door. Verdeel de rijstpap over kommetjes.
  • 4 Splits één voor één de eieren en laat elke dooier voorzichtig op een dessertje glijden. De bedoeling is dat iedereen die zelf door z’n rijstpap roert. Het eiwit kun je eventueel in een ander gerecht gebruiken.

Rijstpap met ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept