Gepocheerde peertjes met ijs en speculaascrème

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal 8 speculaaskoekjes fijn en meng met 2 el citroensap en 1 kl gember. Klop de room erdoor en zet koel weg. Verbrokkel de overige 2 speculaaskoekjes.
  • 2 Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met een parisiennelepeltje. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
  • 3 Doe 0,5 liter water in een kookpan. Voeg de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het vierkruidenpoeder toe. Doe de rest van het citroensap erbij. Breng aan de kook, leg de peren erin, draai het vuur meteen laag en laat 20 minuten pocheren. Laat afkoelen in de siroop en meng een lepel siroop door de speculaascrème.
  • 4 Strijk met een siliconen borsteltje een beetje crème op een bordje. Leg er een gepocheerde halve peer op en vul de klokhuisholte met een bolletje ijs. Werk af met een blaadje munt en wat verbrokkelde speculaas.

Gepocheerde peertjes met ijs en speculaascrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Whoopies met speculaascrème
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-speculaascrème
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept