Geglaceerd hammetje

8
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Kerf het vet van de ham ruitvormig in en prik in elk kruisje een kruidnagel. Leg de ham in een braadslede van passend formaat.
  • 3 Verwarm de cognac samen met de mosterd, de suiker en 2,5 dl water op een laag vuurtje. Roer tot de suiker is opgelost.
  • 4 Bestrijk de ham met het glazuur en schenk de rest van het glazuur rondom de ham. Zet het hammetje 1 uur in de voorverwarmde oven en bedruip zo nu en dan met braadvocht. Controleer regelmatig of de ham niet te droog wordt en giet er indien nodig nog wat water bij.
  • 5 Leg de ham op een schaal en zet de braadslede op middelhoog vuur. Laat het braadvocht, onder voortdurend roeren, inkoken tot het kleverig is. Bestrijk de ham ermee en serveer warm.

Geglaceerd hammetje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van hammetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Scholfilet geglaceerd met jus van doperwt
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerd witloof
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Perzik Geglaceerd In Boter En Likeur Op Geitenkaas
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept