Zoek
Wienerschnitzel
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 varkenslappen (dunne)
4 ansjovisfilets (gerold met een kappertje erin)
1 citroen
4 groene olijven
1 ei
2 eieren (hardgekookt)
4 el paneermeel
1 el geklaarde boter
1 el olie
bladpeterselie
peper
zout
Bereiding
1
Leg de lapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze goed plat met een houten hamertje of plankje.
2
Klop het ei los met de olie, peper en zout. Haal de vleeslapjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
3
Bak ze 2 tot 4 minuten aan elke kant in een koekenpan, in de geklaarde boter.
4
Prak de hardgekookte eieren met een vork. Hak de blaadjes van een paar takjes peterselie. Snij de olijven in stukjes.
5
Leg op elke schnitzel een plakje citroen, stukjes olijf en een ansjovisrolletje. Werk af met het geprakte ei en de peterselie.
Wienerschnitzel is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme salade met kalfsschnitzelreepjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Stap-voor-stap wienerschnitzel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wienerschnitzel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept