Sint-jakobsvruchten met tartaar van mango en avocado

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Schil en ontpit de mango en de avocado. Snij ze in blokjes. Schep er het sap van 1 limoen door en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.
  • 2 Rasp de schil van de overige 2 limoenen en pers ze uit. Roer een dressing van het sap, de schil, het sinaasappelsap, de honing, de korianderzaadjes en 100 ml maïsolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat een uurtje trekken.
  • 3 Meng de eidooier met de mosterd. Klop er beetje bij beetje 200 ml maïsolie door, tot je een mayonaise hebt. Breng op smaak met limoensap, wasabi, peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de mayonaise te dik zou zijn.
  • 4 Spoel en droog de sla. Scheur de blaadjes wat kleiner. Meng ze met de limoendressing.
  • 5 Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie (20 seconden per kant). Dresseer elk bord met een beetje sla, wat tartaar en een streepje wasabi-mayonaise. Leg er de gebakken sint-jakobsvruchten bij.

Sint-jakobsvruchten met tartaar van mango en avocado is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept