Mignonettes met amandelen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150° C. Schraap de worteltjes, maar laat ze heel: er mag zelfs nog een plukje groen aan zitten.
  • 2 Doe de wortelen in een pannetje samen met een kopje water, een nootje boter, een mespunt suiker en een snuifje zout. Laat ze 5 minuten zacht koken.
  • 3 Bestrijk de mignonettes met olie. Kruid ze met peper en zout en wentel ze door de amandelschilfers. Laat ze 1 minuut aan elke kant kleuren in (niet al te hete) olie. Zet ze nog 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 4 Blus het braadvocht van de pan met vleesfond en de wijn. Laat 2 minuten stevig doorkoken. Werk de saus, van het vuur af, op met koude boter.
  • 5 Verdeel het vlees en de groenten over de voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer meteen.

Mignonettes met amandelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Varkensmignonette met gremolata en tarwe
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonettes met witloofrolletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignonettes met amandelkorstje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept