1 Verwarm de oven voor op 150° C. Schraap de worteltjes, maar laat ze heel: er mag zelfs nog een plukje groen aan zitten.
2 Doe de wortelen in een pannetje samen met een kopje water, een nootje boter, een mespunt suiker en een snuifje zout. Laat ze 5 minuten zacht koken.
3 Bestrijk de mignonettes met olie. Kruid ze met peper en zout en wentel ze door de amandelschilfers. Laat ze 1 minuut aan elke kant kleuren in (niet al te hete) olie. Zet ze nog 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Blus het braadvocht van de pan met vleesfond en de wijn. Laat 2 minuten stevig doorkoken. Werk de saus, van het vuur af, op met koude boter.
5 Verdeel het vlees en de groenten over de voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer meteen.
Mignonettes met amandelen is een recept van Libelle Lekker