Groentesoep met kaas en brood

4
60 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het spek en de ham 1 uur garen in de bouillon. Verwijder het vlees en zet opzij.
  • 2 Hak de knoflooktenen fijn. Snij de selderij, de wortel, en de gepelde tomaten grof.
  • 3 Stoof de ui met de selderij, de knoflook en de wortel aan. Doe er peterselie, savooikool, aardappel en tomaten bij. Giet er wat kookvocht bij en laat afgedekt 15 minuten koken. Voeg de snijbiet toe.
  • 4 Pureer de helft van de bonen en voeg toe. Laat 30 minuten koken. Laat de overige bonen uitlekken en doe het vocht in de pan. Voeg, als de groenten gaar zijn, de bonen toe.
  • 5 Schep de soep over sneetjes brood en bestrooi met kaas.

Groentesoep met kaas en brood is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-groentesoep
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept