1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn.
2 Snij de onderkant van de uien vlak. Blancheer 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Laat 3 rokken over en snipper ze.
3 Snij de paprika en de tomaat in kwarten en maak ze schoon. Snij in fijne blokjes.
4 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Stoof de gesnipperde ui aan. Doe er de paprika en tomaat bij en laat 3 minuten mee stoven. Neem van het vuur. Meng er de rijst en de fijngehakte kruiden door. Kruid bij met peper en zout.
5 Schep de rijstvulling in de uien en zet ze in een ovenschaal met wat water. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven op 180° C.
6 Verdeel de saus over verwarmde borden en schik daarop de uien. Werk af met enkele takjes salie en peterselie. Serveer met stokbrood.