Gevulde uien

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn.
  • 2 Snij de onderkant van de uien vlak. Blancheer 5 minuten, laat schrikken en uitlekken. Snij de kapjes eraf en hol ze uit. Laat 3 rokken over en snipper ze.
  • 3 Snij de paprika en de tomaat in kwarten en maak ze schoon. Snij in fijne blokjes.
  • 4 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Stoof de gesnipperde ui aan. Doe er de paprika en tomaat bij en laat 3 minuten mee stoven. Neem van het vuur. Meng er de rijst en de fijngehakte kruiden door. Kruid bij met peper en zout.
  • 5 Schep de rijstvulling in de uien en zet ze in een ovenschaal met wat water. Dek af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven op 180° C.
  • 6 Verdeel de saus over verwarmde borden en schik daarop de uien. Werk af met enkele takjes salie en peterselie. Serveer met stokbrood.

Gevulde uien is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept