Zuurkool speciaal

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalot. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten, snij ze in kwartjes.
  • 2 Verhit een flinke noot boter in een diepe braadpan. Fruit daarin de sjalot glazig en bak de appels lichtjes aan. Bestrooi ze met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.
  • 3 Blus met de cider en de bouillon.
  • 4 Doe er de zuurkool, de laurier, de tijm en de jeneverbessen bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat 30 minuten zacht stoven onder deksel. Schep af en toe om en voeg indien nodig wat extra vocht toe.
  • 5 Serveer goed heet met - naar keuze - braadworst, Gelderse worst, knoflookworst, Frankfurterworstjes… en met aardappelpuree.

Zuurkool speciaal is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bami met krabomelet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met limoenmayonaise
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept