Rosbief met rode wijnsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 80° C. Schroei de rosbief in hete boter aan alle kanten dicht. Zet de pan 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 2 Laat in een pan de runderfond, de wijn, de sjalot, de peperbolletjes, de tijmblaadjes en het laurierblaadje inkoken tot een kwart van het volume. Zeef het kookvocht. Zet apart.
  • 3 Haal de rosbief uit de oven. Leg het vlees op een snijplank en bedek met aluminiumfolie. Laat 15 minuten rusten.
  • 4 Zet de pan van de rosbief op het vuur en strooi er wat gezeefde bloem in. Roer goed. Giet de ingekookte fond in de pan en laat al roerend opkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • 5 Snij de rosbief in plakken en verdeel over voorverwarmde borden. Roer een nootje ijskoude boter door de warme saus en werk de borden ermee af. Serveer met aardappelkroketjes en een beetje waterkers.

Rosbief met rode wijnsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept