1 Verwarm de oven voor op 80° C. Schroei de rosbief in hete boter aan alle kanten dicht. Zet de pan 40 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Laat in een pan de runderfond, de wijn, de sjalot, de peperbolletjes, de tijmblaadjes en het laurierblaadje inkoken tot een kwart van het volume. Zeef het kookvocht. Zet apart.
3 Haal de rosbief uit de oven. Leg het vlees op een snijplank en bedek met aluminiumfolie. Laat 15 minuten rusten.
4 Zet de pan van de rosbief op het vuur en strooi er wat gezeefde bloem in. Roer goed. Giet de ingekookte fond in de pan en laat al roerend opkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.
5 Snij de rosbief in plakken en verdeel over voorverwarmde borden. Roer een nootje ijskoude boter door de warme saus en werk de borden ermee af. Serveer met aardappelkroketjes en een beetje waterkers.
Rosbief met rode wijnsaus is een recept van Libelle Lekker