1 Snipper de sjalotten fijn. Snij de walnoten in stukken. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Boen de peer, snij ze in 8 en verwijder het klokhuis.
3 Stoof de sjalotten 10 minuten in boter. Roer de poedersuiker erdoor tot hij is opgelost. Voeg de peer erbij en roer zachtjes tot het mengsel goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwijder de peer en hou ze apart.
4 Rol het bladerdeeg uit over het met bloem bestoven werkvlak. Snij twee randen van 1 cm van het deeg. Schik ze boven elkaar op de rand van het bladerdeegvel. Borstel het losgeklopte ei over het deeg. Verdeel de sjalot over de bodem. Schik de peer en de stukjes walnoot erbovenop. Zet 10 minuten in de diepvriezer.
5 Plaats de taart in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Brokkel de kaas over de taart en werk af met wat rozemarijn. Serveer warm.
Quiche met sjalot, peer en kaas is een recept van Libelle Lekker