1Voorbereiding : Verwarm de ovengrill voor. Spoel de rogvleugels onder de koude kraan tot het water helder blijft. Dep goed droog. Schil de aardappelen, snij ze in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
2 Verhit 2 à 3 el olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes in 10 minuten op hoog vuur goudgeel en gaar. Voeg er op het einde de rozemarijn aan toe en breng op smaak met een snuifje zout.
3 Spoel de broccoliroosjes en laat uitlekken. Stoof ze kort aan in een klontje boter. Doe er de kappertjes bij, blus met een scheutje water en de sherry. Laat op matig vuur met halfopen deksel 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met een snuifje zout.
4 Kruid de rogvleugels met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Schuif de vis onder de hete grill en bak hem in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Verdeel de broccoli en de aardappelblokjes over de borden. Leg er de rog op en serveer.
Gegrilde rogvleugel met groenten is een recept van Libelle Lekker