1 Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in lange repen, even dik als de pappardelle.
2 Strooi er 1 theelepel zout over, leg ze in een vergiet en laat ze 40 minuten trekken. Veeg het zout en het vocht met keukenpapier van de auberginelinten.
3 Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pappardelle in een zeef, spoel met vers water en laat nog even uitlekken.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de auberginelinten lichtbruin (in twee keer). Laat uitlekken terwijl je de rest bakt.
5 Bak in dezelfde olie de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, de chilivlokken en de tomatenpuree toe. Roer regelmatig gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout.
6 Voeg de aubergines toe met de basilicumblaadjes, roer om en laat nog 2 minuten meestoven. Voeg de pappardelle toe en roer om. Strooi er de verkruimelde ricotta over en serveer meteen.
Pappardelle op zijn Siciliaans is een recept van Libelle Lekker