Pappardelle op zijn Siciliaans

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in lange repen, even dik als de pappardelle. 
  • 2 Strooi er 1 theelepel zout over, leg ze in een vergiet en laat ze 40 minuten trekken. Veeg het zout en het vocht met keukenpapier van de auberginelinten. 
  • 3 Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pappardelle in een zeef, spoel met vers water en laat nog even uitlekken. 
  • 4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de auberginelinten lichtbruin (in twee keer). Laat uitlekken terwijl je de rest bakt. 
  • 5 Bak in dezelfde olie de knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, de chilivlokken en de tomatenpuree toe. Roer regelmatig gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout. 
  • 6 Voeg de aubergines toe met de basilicumblaadjes, roer om en laat nog 2 minuten meestoven. Voeg de pappardelle toe en roer om. Strooi er de verkruimelde ricotta over en serveer meteen. 

Pappardelle op zijn Siciliaans is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilets op z'n Siciliaans
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizzataart Op Z'n Siciliaans
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spiegelei Op Z'n Siciliaans
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaans Vleesgerecht
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept