1 Was de radijsjes en snijd ze in kwartjes. Verwijder het klokhuis van de appel, maar schil hem niet. Snijd de appel in stukjes. Snijd de augurkjes in kleine stukjes. Spoel en droog de rucola en snijd in hapklare stukjes. Hak de peterselie en de munt fijn.
2 Kook de risoni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Giet de risoni in een zeef en spoel met vers water. Laat uitlekken en afkoelen.
4 Besprenkel de stukjes appel met het citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de notenolie, de olijfolie, de mosterd en de witte wijnazijn tot een luchtige dressing. Kruid met peper en zout.
5 Meng de risoni met de appel, de radijsjes, de augurkjes, de rucola en de rozijnen. Vlak voor het serveren, schenk je er de dressing over en bestrooi je de pastasalade met de peterselie en de munt. Meng alles nog even door elkaar.