1 Snipper de knoflook en de sjalot. Hak de peterselie. Verwarm de oven voor op 190° C. Halveer de langoustines, verwijder het maagje (een klein zakje bovenaan de kop) en het darmkanaal.
2 Meng de knoflook met 1 dl olie, 1 dl wijn en de peterselie.
3 Leg de langoustines op een bakplaat met opengesneden kant naar boven. Sprenkel de marinade over de langoustines en kruid met flink wat peper en zout.
4 Zet ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5 Giet in een zeef en spoel met vers water. Laat uitlekken. Fruit de sjalot in 2 eetlepels olijfolie, voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Blus met de rest van de wijn en de room.
6 Kruid met cayennepeper en zout. Laat iets inkoken. Serveer de pasta met de langoustines. Je kunt ze mooi rechtop zetten tegen de pasta. Serveer de saus apart in een klein kommetje.
Zwarte pasta met langoustines is een recept van Libelle Lekker