1 Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de sjalotjes fijn. Hak de hazelnoten. Kook de fettuccine in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Laat in een steelpannetje de balsamicoazijn met de bruine suiker karamelliseren op laag vuur. Haal van het vuur en meng er de zure room door. Kruid met peper en zout.
3 Fruit de sjalotjes in een klontje boter en voeg de courgetteblokjes en de notenolie toe. Kruid met peper en zout en strooi er 2 eetlepels gehakte hazelnoten over.
4 Bak de zeebaars eerst op de huid gedurende 2 minuten verder; kruid met peper en zout.
5 Zet het vuur lager en bak tot de zeebaars gaar is. Meng de fettuccine met de courgetteblokjes.
6 Voeg eventueel nog wat extra hazelnotenolie toe. Doe de pasta in de borden, leg op elk bord een visfilet en werk af met de balsamicocrème en nog wat gehakte hazelnoten.
Fettuccine met zeebaars, courgette en hazelnoten is een recept van Libelle Lekker