1 Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de wortelen in niet te dunne plakken. Snipper het sjalotje fijn. Snijd de uien in ringen.
2 Stoom de kabeljauw en de zalm gaar in een stoomkoker of stoommandje. Blancheer of stoom de peultjes en de wortelen gaar.
3 Fruit het sjalotje in 1 eetlepel olijfolie en voeg de peultjes en de wortels toe. Blus met de witte wijn en 2 dl room. Kruid met peper en zout.
4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak er de uiringen in tot ze zacht zijn. Strooi er het kerriepoeder over en roerbak.
5 Voeg er de rest van de room toe en roer om. Leg 3 lasagnevellen in een ingevette ovenschotel; leg hierop één derde van de vis (in stukjes) en één derde van de saus. Herhaal deze handelingen driemaal.
6 Leg de uien bovenop en werk af met de emmentaler. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gratineert.
Vislasagne met lentegroenten en uiengratin is een recept van Libelle Lekker