2 Klop de eiwitten en de room apart stijf. Klop de eidooiers met de suiker tot een witte massa. Meng de maïsbloem met het mengsel.
3 Vermeng het sinaasappelsap in een sauspan. Voeg er, al kloppend, het eimengsel bij. Klop het mengsel in een warm waterbad tot een schuimige massa. Spatel eerst de room en daarna het eiwit door het mengsel. Verdeel het schuim over kommetjes . Laat afkoelen in de koelkast.
4 Verwarm, in een pan op een zacht vuurtje, de suiker, de honing, 1 eetlepel water en een snuifje zout. Roer tot de suiker goud kleurt. Verwarm de vijgen 3 minuten met de snijkant op de suiker . Doe er de boter bij en beweeg de pan tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en doe er de port bij. Laat de vijgen 5 minuten trekken en zet opzij. Laat de siroop al kloppend opkoken tot een glad mengsel.
5 Serveer de kommetjes schuim op een bordje met de warme vijgen. Sprenkel wat warme siroop over de vijgen. Werk het schuim af met stukjes gekonfijte sinaasappelschil.
Sinaasappelschuim met warme vijgen is een recept van Libelle Lekker