1 Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Rasp de oude kaas. Pers het sap van de 2 limoenen.
2 Blancheer de lamsoor een minuutje in kokend water. Spoel meteen met ijskoud water, zodat de blaadjes mooi groen blijven.
3 Verwarm de visfumet met het limoensap (bewaar een beetje). Doe de lamsoor erbij en mix goed fijn. Giet door een fijne zeef en breng op smaak met nootmuskaat en versgemalenpeper.
4 Open de oesters voorzichtig (of laat het over aan de vishandelaar) en giet het vocht weg. Leg de oesters op een diepe bakplaat, die gevuld is met een bodempje water.
5 Druppel wat limoensap over de oesters en kruid met zwarte peper. Verdeel er de room over, en bestrooi ze met uiringetjes en kaas.
6 Schuif de oesters 3 à 5 minuten onder de hete grill tot ze licht kleuren en gaar worden. Serveer met de lamsoorcoulis.
Oesters met lamsoorcoulis is een recept van Libelle Lekker