Flensjes met kersen

8
45 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en ontpit de kersen. Stoof ze samen met de beaujolais, de kersengelei en een thee-ei met daarin de rode peperbessen, kruidnagels en kaneel 10 minuten. Verwijder het thee-ei en laat afkoelen.
  • 2 Spoel 1 sinaasappel grondig onder stromend water. Haal met een dunschiller lange plakjes van de schil. Hak de plakjes tot fijne reepjes. Smelt in een pan 1 el suiker met 1 el water. Voeg er de reepjes aan toe en laat heel lichtjes karamelliseren. Laat de reepjes afkoelen op bakpapier.
  • 3 Maak het beslag. Roer de gezeefde bloem met de melk glad. Voeg er het ei en de vanillesuiker aan toe. Roer weer glad. Bak in een koekenpan, in hete boter of olie, dunne pannenkoekjes.
  • 4 Serveer de pannekoekjes met de afgekoelde of opgewarmde kersen. Werk af met de reepjes sinaasappelschil en takjes munt.

Flensjes met kersen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept