1 Snipper de sjalotten. Snij de jonge wortels in stukjes. Snipper de cress. Snij de shiitake in stukjes. Blancheer de asperges.
2 Stoof de wortelen met de sjalotjes gaar in een pan met een beetje water en de komijn. Pureer.
3 Kook de bulgur gaar in de kippenfond (giet overtollig vocht af). Werk af met een klontje boter, peper en zout en wat cress.
4 Braad het lamszadel aan in een braadpan met boter. Zet daarna 15 minuten in een warme oven van 180° C.
5 Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie. Blus intussen de pan met de rode wijn, laat inkoken en voeg er de bruine fond aan toe. Laat inkoken tot sausdikte.
6 Bak de asperges en de shiitakes in een pan met wat boter.
7 Snij het vlees in plakken en serveer met de wortelpuree, bulgursalade en het groentegarnituur. Werk af met een beetje saus.
Lamszadel met wortelpuree en bulgursalade is een recept van Libelle Lekker