1 Hak de koriander. Schil de avocado en snij het in stukken.
2 Maak de sesamdip. Kleur de sesamzaadjes lichtbruin in de hete sesamolie, voeg er de melk aan toe en dek de pan af. Laat een uurtje trekken. Zeef en voeg suiker, zout en agaragar toe aan de vloeistof. Laat opkoken en daarna afkoelen in de koelkast. Mix de opgesteven massa tot een gladde saus.
3 Meng alle ingrediënten voor de sojapudding, laat opkoken en daarna afkoelen in de koelkast. Mix tot een gladde massa.
4 Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix tot een gladde puree.
5 Snij het vlees met een vlijmscherp mes tot tartaar en maak het aan met olijfolie, azijn, koriander, peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
6 Blancheer de sojabonen in gezouten water. Spoel met koud water en ontdoe ze van hun vliesje.
7 Schik de tartaar op de borden en spuit er druppeltjes sojapudding en avocadodip bij. Werk af met de geblancheerde boontjes, wat van de sesamdip en enkele plukjes cress.
Tartaar van rund met sesamdip en sojapudding is een recept van Libelle Lekker