Kwarktaart met druiven

8
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Laat de blaadjes gelatine weken in ijskoud water. Klop de eidooiers, de suiker, het citroensap en de witte wijn boven een warmwaterbad tot een schuimige crème. Voeg er de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend aan toe. Lepel de verse kaas en de geraspte sinaasappelschil door het mengsel. Laat 1 uur afkoelen. Roer nu en dan. Klop de room stijf en spatel hem door het mengsel.
  • 3 Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier. Leg het vel kruimeldeeg in de springvorm. Zet 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  • 4 Spoel de druiven en dep ze droog. Stort de helft van de crème in de taartvorm. Schik daarop twee derde van de druiven. Stort daarover de resterende crème. Laat de taart 3 uur afkoelen in de koelkast.
  • 5 Verwijder de springvorm. Schik de resterende druiven op de kaastaart en bestrooi met poedersuiker. Werk af met takjes munt. Serveer de kaastaart in zijn geheel en verdeel in stukken aan tafel.

Kwarktaart met druiven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept