Lamskroon met sperzieboontjes

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af.
  • 2 Vermeng de honing met de mosterd, de knoflook en de boter of de olie. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.
  • 3 Zet 20 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel zou kleuren.
  • 4 Blancheer de sperzieboontjes 5 minuten in gezouten water met een takje bonenkruid. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.
  • 5 Laat de lamskroon 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je de ribbetjes van elkaar lossnijdt.
  • 6 Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Doe er de sperzieboon tjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid ze met peper en zout.
  • 7 Serveer op voorverwarmde borden. Lamsvlees moet echt héél warm opgediend worden.

Lamskroon met sperzieboontjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met primeurgroenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept