1 Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af.
2 Vermeng de honing met de mosterd, de knoflook en de boter of de olie. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Bestrijk ze met het mosterdmengseltje.
3 Zet 20 minuten in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het vlees te snel zou kleuren.
4 Blancheer de sperzieboontjes 5 minuten in gezouten water met een takje bonenkruid. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.
5 Laat de lamskroon 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je de ribbetjes van elkaar lossnijdt.
6 Fruit de sjalotsnippers glazig in de boter. Doe er de sperzieboon tjes bij en laat ze kort meebakken. Kruid ze met peper en zout.
7 Serveer op voorverwarmde borden. Lamsvlees moet echt héél warm opgediend worden.
Lamskroon met sperzieboontjes is een recept van Libelle Lekker