Rosbief

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en snipper ze fijn. 
  • 2 Verwarm de oven voor op 300°C.
  • 3 Bestrijk de bodem van een braadslee met de helft van de boter. Leg er het vlees bij. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Schenk er 2 eetlepels water bij. Zet nog 30 minuten in de oven. Lepel tussendoor (om de 10 minuten) wat braadjus over het vlees.
  • 5 Kruid de rosbief met peper en zout. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
  • 6 Schenk de braadjus in een steelpannetje. Blus de braadslee met 2 eetlepels water en schraap de aanbaksels goed los. Schenk ook het sausje in het pannetje. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Zeef en druk de sjalotsnippers goed uit.
  • 7 Breng het sausje weer aan de kook. Kruid het met peper en zout. Werk het, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
  • 8 Snij de rosbief in fijne plakken. Lepel er wat hete saus over en serveer.

Rosbief is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept